ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
«Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου»

Με χαρά ανακοινώνουμε τη διάκριση που κέρδισε το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά για τη συμμετοχή του στο διεθνή διαγωνισμό ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας  για σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου» για τη σχολική περίοδο 2018 – 2019. Ο διαγωνισμός ψηφιακής μαθητικής δημιουργίας είχε θέμα την Τοπική ιστορία.
Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας και Μαθητικού Ραδιοφώνου του σχολείου μας πήρε τη διάκριση του Επαίνου,  για το έργο «Πενήντα φορές γονιός. Σκέπη Κοριτσιού – Ματίνα Λιούλια, 1968 – 2013». Παρουσιάζει το έργο μιας γυναίκας από τον Πειραιά που για πενήντα περίπου χρόνια υπήρξε ανιδιοτελώς η ψυχή μιας μικρής πρότυπης μονάδας περίθαλψης εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων κοριτσιών, τη Σκέπη Κοριτσιού.
Το διαγωνισμό διοργάνωσαν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, το Τμήμα Αρχειονομίας- Βιβλιοθηκονομίας και Μουσικολογίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).
Η βράβευση έγινε στο Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και παρευρέθηκαν τα περισσότερα παιδιά με τις οικογένειές τους μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του Ομίλου, Διαμαντή Χρυσοβαλάντη και Τσαγκρίδου Κωνσταντίνα.
Παραθέτουμε από την τελετή τις σκέψεις που είπαν τα παιδιά μας: «Σαν ομάδα είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτόν το διαγωνισμό. Περάσαμε ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο μας και είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμά μας. Εντυπωσιαστήκαμε από το χαρακτήρα της κυρίας Ματίνας και θα θέλαμε να ξανασυμμετέχουμε σε ένα τέτοιο διαγωνισμό. Ευχαριστούμε τις καθηγήτριές μας που μας έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Αφιερώνουμε τον έπαινό μας πρώτα στην κυρία Ματίνα κι έπειτα στις κυρίες που μας βοήθησαν και μας μίλησαν για τη ζωή της».
Τα παιδιά του Ομίλου που δούλεψαν και βραβεύτηκαν είναι : Λιβάνη Νεφέλη, Μπαλτούμα Ηρώ, Παππά Δήμητρα, Ρώτα Ελένη, Κοσμάς Ευριπίδης, Συρίγος Κωνσταντίνος, Κοτοπούλης Βασίλης, Ζουμπαίρ Χουντάρετ, Σπανού Ελένη, Τσιμπλιδάκη Ισιδώρα, Πρασίδης Αχιλλέας, Λέντερη Μαίρη, Μάνος Κομμάτης.
Ευχόμαστε  πολλά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες και πρόοδο για τα παιδιά του σχολείου μας, που έχει μια μεγάλη παράδοση από διακρίσεις και βραβεία στην ιστορία του!