Νέο πρόγραμμα  eTwinning 2017-18 : “Twinsketches: notre monde en scène/s”

Φέτος, σε συνεργασία με μαθητές από 10 ευρωπαϊκά σχολεία,  οι μαθητές Γαλλικών του Β3 εμπνέονται από γνωστές κωμικές σκηνές  του γαλλόφωνου θεάτρου για να γράψουν και να ερμηνεύσουν σκετσάκια που θα διακωμωδούν καταστάσεις της καθημερινής ζωής και της κοινωνικής  πραγματικότητας γύρω τους .
Μετά τα έργα "Twincontes" και "Twinlettres" των δυο προηγούμενων ετών, το τρίτο και τελευταίο μέρος  της τριλογίας είναι το νέο  γαλλόφωνο διαθεματικό ετήσιο πρόγραμμα συνεργατικής συγγραφής με τίτλο  “Twinsketches: notre monde en scène/s” / ο κόσμος μας στη σκηνή/σε σκηνές». Με έμφαση στη συμπερίληψη, στόχο έχει να ωθήσει στους εφήβους να εκφράσουν το δικό τους όραμα για την κοινωνία που τους περιβάλλει, να εξασκήσουν τη κριτική τους σκέψη και να αναπτύξουν την ενεργό πολιτότητα.
Όλες οι δραστηριότητες της δράσης εντάσσονται στο Αναλυτικό πρόγραμμα Διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας και υλοποιούνται την ώρα του μαθήματος των Γαλλικών με τη κα Ελένη Σταυροπούλου, ιδρύτρια και συντονίστρια του έργου. Συμμετέχουν διαθεματικά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κα Έλενα Βότση (Ιστορία), κα  Χρυσοβαλάντη Διαμαντή  (Αρχαία Ελληνική Γραμματεία) και κα Ευσταθία Αγγελή (Καλλιτεχνικά),  οι οποίες θα προσεγγίσουν το αντικείμενο του προγράμματος από την σκοπιά της ειδικότητάς τους.
Το τελικό προϊόν : στο τέλος της χρονιάς, οι δημιουργίες όλων των σχολείων θα δημοσιευθούν σε ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο. Επίσης οι μαθητές θα ερμηνεύσουν ορισμένες σκηνές της επιλογής τους  και θα τις παρουσιάσουν σε βίντεο ή ζωντανά στο θέατρο του σχολείου.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε στην ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας  http://eclass.sch.gr/courses/G1618280/ καθώς και στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου https://twinspace.etwinning.net/46074/home