Διαγωνισμός "Καν'το ν'ακουστεί 2018 "

Αφίσα Ζαννείου

Αγαπητοί συμμαθητές, καθηγητές, γονείς και φίλοι,

Τα παιδιά του Ομίλου μαθητικού ραδιοφώνου «Ζαννειόφωνο», σας προσκαλούν να ψηφίσετε τη συμμετοχή του σχολείου μας στο μαθητικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό μηνύματος και τραγουδιού με τίτλο «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018».
Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την επιστημονική εταιρεία «Διαθεματικό Ραδιόφωνο» την Εκπαιδευτικής Κοινότητας European Schoolradio - το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.
Φέτος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει θεσπίσει το 2018 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και στην κατεύθυνση αυτή το θέμα του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
Το μήνυμα που φτιάξαμε παρουσιάζει στοιχεία της ελληνικής παράδοσης και ταυτότητας (ελληνικές λέξεις στην αγγλική γλώσσα, δημοτικό τραγούδι, λαϊκή μουσική, επιτραπέζιο παιχνίδι, θρησκευτικό πανηγύρι, παραδοσιακά φαγητά, η οικογένεια με τους συγγενείς), όπως τη βιώνει μέσα από τη διαδικτυακή επικοινωνία (skype) ένας νέος Έλληνας που ζει και σπουδάζει στην Ευρώπη ( Αγγλία).
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Μαρτάκης Ιασ., Γαλεφέριεφ Ν., Πετροχείλου Κ., Βογιατζόγλου Δ., Σωτηροπούλου Ηλ: προετοιμασία, κείμενο
Βλαχούτας Θ., Λαγουρός Π., Βεζύρης Μ., Κανακάκη Μ., Αθανασοπούλου Αρ.: κείμενο, εκφώνηση
Καλαβρέζος Κ., Γαλεφέριεφ Ν., Καλοδούκας Θ (ηχολήπτης στο Κανάλι Ένα του Δήμου Πειραιά).: ηχογράφηση.
Ευχαριστούμε για τη βοήθειά του και την πολύτιμη εμπειρία τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Πειραιά, Κανάλι Ένα.

Στην παρούσα φάση προβλέπεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για το βραβείο των ακροατών του ESR. Η ψηφοφορία του κοινού, θα αναδείξει τη συμμετοχή που θα κερδίσει το Βραβείο Ακροατών για το 2018!

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διαρκέσει από τις 12 Φεβρουαρίου έως τις 16 Μαρτίου 2018, ημέρα της Βράβευσης στη σελίδα http://europeanschoolradio.eu/5fest/vote/!
Κάθε ψήφος και μια καρδιά “Μου αρέσει!”  Το ραδιοφωνικό μας μήνυμα αξίζει πολλές καρδιές!  Ακούστε το και ψηφίστε μας!! Καλή επιτυχία!