ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


 • Το Περιοδικό του σχολείου μας Το Πενάκι του Ζαννείου σας εύχεται καλό καλοκαίρι και καλή ανάγνωση με τα δύο τελευταία τεύχη του!
  Το επετειακό τεύχος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση μπορείτε να το δείτε εδώ.

  Το καλοκαιρινό, 5ο τεύχος, με πλούσιο υλικό, όπως προτάσεις για διακοπές, κατασκευές, συνεντεύξεις, έρευνα, ιστορίες και πολλά άλλα, μπορείτε να το δείτε εδώ.
 • Πρόκριση στην 3η φάση του Διαγωνισμού Mission Space Lab
 • Τρεις ομάδες μαθητών του Ομίλου Αλγοριθμικής του Ζαννείου Γυμνασίου προκρίθηκαν στην 3η φάση του διεθνούς διαγωνισμού Mission Space Lab (κάτι σπάνιο για ένα σχολείο), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Raspberry Foundation και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).
  Οι ομάδες είναι οι Pleiades, MilkyWay και οι Clutches που πρότειναν από ένα πείραμα το οποίο θα διεξαχθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πείραμα θα εκτελεστεί από λογισμικό στην γλώσσα Python το οποίο έχουν αναπτύξει οι ομάδες των μαθητών και το οποίο θα αξιοποιεί τους αισθητήρες του υπολογιστικού συστήματος Astro PI το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τέτοιου είδους πειράματα. Τα προγράμματα των μαθητών πέρασαν όλους τους ελέγχους και έχουν πάρει flight status που σημαίνει ότι θα εκτελεστούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Κάθε πρόγραμμα θα βγάλει φωτογραφίες της επιφάνειας της Γης και της ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια δυο τροχιών του Διαστημικού Σταθμού γύρω από τη Γη. Στη συνέχεια τα δεδομένα μεγέθους 9 GB θα μας σταλούν για περαιτέρω ανάλυση.
 • Το Πενάκι του Ζαννείου: 2ο τεύχος

  Το 2ο τεύχος του περιοδικού του Ζαννείου Γυμνασίου : Το Πενάκι του Ζαννείου είναι γεγονός. Μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω υπερσύνδεσμό: Το Πενάκι του Ζαννείου : 2ο τεύχος

 • Πρόκριση στην 2η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής
 • Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου Αλγοριθμικής που προκρίθηκαν στην 2η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής.

  Σπυριδωνία-Αρχοντία Γεωργακοπούλου
  Ευάγγελος Παπαϊωάννου
  Ηρώ-Διονυσία Μπαλτουμά
  Κωνσταντίνος Μπεκριδάκης
  Σταύρος Μεταλίκης
  Άγγελος Φουσέκας

 • Πρόκριση στην 2η φάση του Διαγωνισμού Mission Space Lab
 • Τρεις ομάδες μαθητών του Ομίλου Αλγοριθμικής του Ζαννείου Γυμνασίου προκρίθηκαν στην 2η φάση του διεθνούς διαγωνισμού Mission Space Lab (κάτι σπάνιο για ένα σχολείο), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Raspberry Foundation και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).
  Οι ομάδες είναι οι Pleiades, MilkyWay και οι Clutches που πρότειναν από ένα πείραμα το οποίο θα διεξαχθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πείραμα θα εκτελεστεί από λογισμικό στην γλώσσα Python το οποίο θα αναπτύξουν οι ομάδες των μαθητών και το οποίο θα αξιοποιεί τους αισθητήρες του υπολογιστικού συστήματος Astro PI το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τέτοιου είδους πειράματα. O εξοπλισμός αυτός θα σταλεί στο σχολείο από το Ίδρυμα Raspberry. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες αλλά και στην 4η ομάδα των Spartans που είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για την ανίχνευση κυκλώνων από το διάστημα, αλλά δεν έγινε δεκτή επειδή δεν μπορούσε να υποστηριχθεί από το σύστημα.
 • Ενημερωτικό Υλικό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  Αντιμετώπιση Ενδοοικογενειακής βίας
  Προστασία από Κακοποίηση Ανηλίκων 1ο φυλλάδιο
  Προστασία από Κακοποίηση Ανηλίκων 2ο φυλλάδιο
  Προστασία στο Διαδίκτυο

 • Προκήρυξη μιας θέσης στην Β' Γυμνασίου
  Προκηρύσσουμε μια (1) θέση για μαθητή/μαθήτρια B’ γυμνασίου για συμπλήρωση κενής θέσης που προέκυψε στο σχολείο μας. Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν και να στείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στο Ζάννειο Πρότυπο Γυμνάσιο στο email του σχολείου gymzanne@sch.gr από σήμερα Πέμπτη 3/9/2020 έως την Κυριακή 6/9/2020 και ώρα 14:00. Η πλήρωση της θέσης θα γίνει με γραπτή εξέταση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7/9/2020 και ώρα 10:00 – 12:30 στην έδρα του σχολείου Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα Μαθηματικά και στην Ελληνική Γλώσσα. Το τεστ δεξιοτήτων θα περιλαμβάνει πενήντα (50) θέματα πολλαπλής επιλογής, τα πρώτα εικοσιπέντε (25) στην νεοελληνική γλώσσα και τα επόμενα εικοσιπέντε (25) στα μαθηματικά, πάνω στην ύλη της A’ Γυμνασίου.
  Κατεβάστε από εδώ το Έντυπο της Αίτησης

  Οδηγίες για την εξέταση μαθητών/τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
  Το ΕΠΕΣ
 • Εγγραφές Μαθητών Α' Γυμνασίου 2020-2021: Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριων που πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου να προσέλθουν στο Ζάννειο Πρότυπο Γυμνάσιο στον 2ο όροφο από Τρίτη 1/9/20 έως Πέμπτη 3/9/20 και ώρα 9.00-13.00 για την μετεγγραφή των παιδιών τους.
  Για να εισέλθετε στο σχολείο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

  Ο Διευθυντής
  Ιωάννης Φριλίγκος
 • Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές
 • Σημαντική Ανακοίνωση: Διατήρηση Σχολικών Βιβλίων: Οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στο Γυμνάσιο πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.
 • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αγαπητοί γονείς, ακολουθούν οι επίσημες οδηγίες, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν.
  Οδηγίες για Γονείς και Κηδεμόνες
  Οδηγίες για τους μαθητές
  Συμβουλές πως πρέπει να μιλάμε στους εφήβους για τον covid-19
  Προστασία από τον covid-19 στο σχολείο
  Όδηγίες για την υγιεινή των χεριών
  Αφίσα ΕΟΔΥ για καθαρά χέρια
  Κατανομή μαθητών σε τμήματα

  Διαβάστε τις με ΠΡΟΣΟΧΗ, για να βοηθήσουμε όλοι μας να τις ακολουθήσουν οι μαθητές μας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και να λειτουργήσει ομαλά και σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία. Οι υπηρεσίες του δήμου έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την καθαριότητα του σχολείου και θα υπάρχει πλην της καθαρίστριας που θα έρχεται να καθαρίζει το μεσημέρι, από τις 9:00 π.μ. έως τις 1:00 μμ καθαρίστρια να απολυμαίνει τους χώρους και να καθαρίζει τις τουαλέτες. Όσοι γονείς έχετε λόγους να κρατήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι, να μας στείλετε με email μια απλή δήλωση με τους λόγους, μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/2020.
  Υπεύθυνη Δήλωση σε μορφή pdf
  Υπεύθυνη Δήλωση σε μορφή doc (word)
  Η οποιαδήποτε ενημέρωση των γονέων θα γίνεται μέσω τηλεφώνου και email και όχι με φυσική παρουσία στο χώρο του σχολείου, για ευνόητους λόγους.
  Το κυλικείο του σχολείου θα είναι κλειστό σύμφωνα με τον Νόμο και τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους μπουκάλια με νερό και κολατσιό, προαιρετικά μάσκα, αντισηπτικό τσέπης και δεν πρέπει να ανταλλάσσουν αντικείμενα μεταξύ τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΣΕΡ.

  Την πρώτη εβδομάδα ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(ΣΤΙΣ 08:15) ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α11,Α21,Α31,Α41, B11,B21,B31,B41,Γ11,Γ21,Γ31,Γ41
  ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Α12,Α22,Α32,Α42,Β12,Β22,Β32,Β42, Γ12,Γ22,Γ32,Γ42

  Κατεβάστε από εδώ την κατανομή των μαθητών σε τμήματα

 • Ωρολόγιο Πρόγραμμα Σύγχρονης Διδασκαλίας Ζαννείου Γυμνασίου από 6 Απριλίου (τελευταία αλλαγή 27/4) .
  Οι διευθύνσεις των ψηφιακών τάξεων των καθηγητών έχουν σταλεί στα προσωπικά email που έχουν οι μαθητές στο σχολικό δίκτυο και τα οποία μπορούν να δουν στη διεύθυνση http://webmail.sch.gr.
  Οι διευθύνσεις των ψηφιακών τάξεων δεν δημοσιοποιούνται σε ιστοσελίδες ή κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
  Οδηγίες (βίντεο) για τη σύγχρονη εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας
  Οδηγίες για την εισαγωγή στην ψηφιακή τάξη από κινητό τηλέφωνο, tablet ή Υπολογιστή μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.
  Πιο αναλυτικές οδηγίες για την χρήση του webex σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Δεν χρησιμοποιείτε σε καμία περίπτωση κάμερα και θα ανοίγετε το μικρόφωνό σας μόνο αν πάρετε άδεια από τον/την καθηγητή/τρια.
 • Ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
  Ασφαλής Εκπαίδευση Εξ αποστάσεως
  Ασφαλής Εργασία Εξ αποστάσεως
  Προσωπικά Δεδομένα
  Προσωπικά Δεδομένα ΙΙ
 • Ενημέρωση μαθητών και κηδεμόνων για τα προσωπικά δεδομένα αναφορικά με τη σύγχρονη και την ασύγχρονη εξ'αποστάσεως εκπαίδευση
 • Οδηγίες Σύνδεσης στην Ηλεκτρονική Τάξη
 • Εγχειρίδιο χρήσης μαθητή για την ηλεκτρονική τάξη
 • Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας – Ραδιοφώνου διακρίθηκε στο φετινό διαγωνισμό ραδιοφώνου. Τώρα θέλουμε την ψήφο των ακροατών.
 • Ενημέρωση για μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού (9/3/2020)
 • Νέο 10/3/2020: Aναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες.
 • Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΟ αλλά και της ΕΣΣΝΑ αναβάλλονται επ’ αόριστο όλες οι μαθητικές σκακιστικές διοργανώσεις
 • Nέο: Ενημέρωση για τον Κορωνοϊό από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
 • Ώρες Ενημέρωσης Γονέων 2019-2020
 • Θα λειτουργήσει τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για περαιτέρω υποστήριξη των μαθητών που θέλουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) για την Αγγλική Γλώσσα στο επίπεδο Β1/Β2 το Μάιο του 2020. Το τμήμα θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή (13.30 – 2.50 μμ). Το τμήμα ξεκινά την Παρασκευή 1/11/2019.
 • Πληροφορίες για την ηλεκτρονική τάξη
 • Περιλήψεις της Ημερίδας που οργάνωσε το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο
 • ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου»
 • Ενημέρωση για απουσίες.
  Σας ενημερώνουμε ότι από τη φετινή σχολική χρονιά 2019-2020 σύμφωνα με Υπουργική απόφαση δεν υπάρχουν δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες, οπότε δεν θα προσέρχεστε στο σχολείο για δικαιολόγηση απουσίων. Το σύνολο των απουσιών που μπορεί να κάνει ένας μαθητής είναι 114. Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση των μαθητών που σημείωσαν πάνω από 114 απουσίες και είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.
 • Βαθμολογία Α' τετραμήνου Η επίδοση των ελέγχων με την βαθμολογία για τους μαθητές όλων των τάξεων του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 πμ.
 • Αποτελέσματα ΚΛήρωσης Α' Γυμνασίου 21/6/2019
  Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης στο ιστολόγιο του σχολείου στην διεύθυνση : https://blogs.sch.gr/gymzanne/ . Οι εγγραφές θα γίνουν 3-4 Σεπτεμβρίου 2019.
 • ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου»
 • Το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Θεωρητικά ζητήματα και πρακτικές εφαρμογές της διαθεματικότητας στη σύγχρονη εκπαίδευση. Από τα Προγράμματα Σπουδών στη σχολική τάξη»
  Πρόγραμμα ημερίδας --- Αφίσα ημερίδας
 • Η κλήρωση για εισαγωγή στην Α΄ Τάξη του Ζαννείου Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 14:00 το μεσημέρι
  Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό ΦΕΚ από εδώ.
 • Ανακοίνωση σχετικά με την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής των αποφοίτων της Γ' γυμνασίου στο Λύκειο
  Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής με κωδικούς taxis
  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

  Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής για το Πειραματικό Λύκειο
  https://www.iep.edu.gr/pps/

 • Ενημέρωση για απουσίες.
  Σας ενημερώνουμε ότι από τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 σύμφωνα με Υπουργική απόφαση δεν υπάρχουν δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες, οπότε δεν θα προσέρχεστε στο σχολείο για δικαιολόγηση απουσίων. Το σύνολο των απουσιών που μπορεί να κάνει ένας μαθητής είναι 114. Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση των μαθητών που σημείωσαν πάνω από 114 απουσίες και είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.
 • Αποτελέσματα από την κλήρωση που έγινε την Τετάρτη 21 Ιουνίου για την εισαγωγή των μαθητών στην Α' Γυμνασίου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2018-2019.
 • Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για απόσπαση Εκπαιδευτικών στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο για το Σχ. Έτος 2018-2019 Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΠ.Ε.Σ.) του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου προκηρύσσει τρεις θέσεις για απόσπαση διάρκειας ενός σχολικού έτους, για την κάλυψη των κενών του σχολείου το Σχ. Έτος 2018-2019:     Οι αιτήσεις είναι μέχρι την Παρασκευή 22/6/2018.